Copyright 2024 - Joodse Begraafplaats Assen

De voorganger van deze website werd tijdens een herdenking op 2 oktober 2012 gelanceerd. Zie daarover het persverslag op internet.

Tijdens de herdenking op 3 oktober 2016 vertelden Dirk Mulder en José Martin van het Herinneringscentrum Westerbork wat er rond 2 en 3 oktober 1942 gebeurde bij de deportatie van de Joodse bewoners van Assen naar Westerbork en verder. Ook werd het eerste exemplaar van het boek "Kroniek van de Jodenvervolging te Assen" van de hand van dr Jan Ridderbos door hem aangeboden aan de burgemeester van Assen.

Hier het Nieuwsbericht ter gelegenheid van die herdenking en de na 4 jaar vernieuwde website.

Nieuwsbrief okt 2016

NB De bestelinformatie in het bovenstaande persbericht is inmiddels achterhaald. Het boek kan tegenwoordig besteld worden via de webshop van denieuwebestseller.nl voor de prijs van € 17,50 (incl. BTW en excl. verzendkosten).

En hier de voor- en achterkaft van het boek "Kroniek van de Jodenvervolging te Assen"

Voor enAchterkaftKroniek

Erratum

Als gevolg van een technisch probleem is er in de eerste druk van het boek Kroniek van de Jodenvervolging in Assen helaas een vervelend probleem ontstaan (die in de 2e druk hersteld is). Zowel bladzij 68 als bladzij 140 zijn ten onrechte blanco. Hierdoor klopt het Persoonsregister niet meer.

  • Bij verwijzingen naar bladzijde 69 en hoger moet 1 bladzij worden opgeteld (70 is het Persoonsregister is dus in werkelijkheid 71).
  • Bij verwijzingen naar bladzij 139 en hoger moeten 2 bladzijden worden opgeteld (139 in het Persoonsregister is dus in werkelijkheid 141).

Daarom is voor de 1e druk een aangepaste versie van het Alfabetisch Persoonsregister aangemaakt, die u hier desgewenst kunt downloaden om als inlegvel aan uw boek toe te voegen.

De tekst van het boek is nu ook hier te downloaden.

Zoekterm invullen + 'Enter'